top of page

Diş Hekimi Kimdir?

Diş hekimleri ile ilgili merak ettikleriniz.

Diş Hekimi Kimdir?

Diş hekimleri ağız ve diş sağlığımız ile ilgili yaşanan problemlerde ilk tanıyı koyma, oluşan problemleri çözme ve oluşabilecek problemleri önleme konularında uzmanlaşmış kişilerdir.
Ağız, diş ve dudaklardan oluşan ve çevre dokuların hekimleridir.

Diş Hekimlerinin görev ve sorumlulukları nelerdir?

-Kendisine başvuran hastaları muayene eder, tedavi planlaması oluşturur ve oluşturulan tedavi planlaması doğrultusunda hastasına en doğru ve güvenilir bilgiyi verir.
-Diş etinde oluşan hastalıkların tedavisini ve tedavinin takibini yapar.
-Hastaların diş eksikliklerinde oluşan problemleri çözümler ve takibini yapar.
-Hastalara yapılan işlemlerle ilgili bilgileri hastaların bilgi sistemlerine ekler ve süreci takip eder.

Diş Hekimlerinin nitelikleri nelerdir?

Küçük bir alanda çalışabilecek beceriye sahip olmak
-Hastalar ile iyi iletişim kurmak
-Güçlü organizasyon becerisine sahip olmak
-Dikkat gerektiren işlemlerde uzun süreli çalışabilecek yetiyi gösterebilmek
-Hastaların şikâyetlerini değerlendirip, uygun tedaviyi uygulayabilecek ve problem çözebilme kabiliyetine sahip olmak
Diş Hekimini Seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Toplumda ki herkesin bir diş hekimine ihtiyacı vardır. Yılda iki kez olmak üzere diş hekimine muayene olmak gereklidir. Diş hekimi seçmek için beklentilerinize cevap veren, İletişim kurabilmenin kolay olduğu ve sevebileceğiniz birini seçmelisiniz. Seçim yapacağınız diş hekimi hakkında bireysel araştırma yapmak izleyeceğiniz yollardan en doğru olanıdır. Diş hekimi tercihlerinizde göz önünde bulundurmanız gereken özellikler ise,

· Hekimin mesleki donanımı
. Kişisel ihtiyaçlar
· Kliniğin Donanımı
· Randevuların planlaması

1-Diş hekimi seçimin de ki en önemli nokta, hekimin mesleki donanımıdır. Diş hekiminin üniversitelerin "Diş Hekimliği" fakültelerinden mezun olması, dişinizle ilgili beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilir nitelikte olması gerekmektedir.

2-Kişisel ihtiyaçlarınıza göre diş hekimi tercihi yapmak sizi en doğru yola götürecektir. Örneğin diş eksikliği ile ilgili bir hekim arayışı içerisindeyseniz bu alanda uzmanlaşmış hekimlere başvurmalısınız. Dişlerinizin yapısal bozukluklarından şikâyetçi iseniz ortodonti alanında uzman olan bir hekime başvurmanız gerekmektedir.

3-Diş hekimi tercihinizde ki önemli bir diğer konuda kliniğin donanımıdır. Hasta mahrumiyeti göz önünde bulundurularak kliniğin fiziki şartları değerlendirilmeli, kliniğin hijyeni değerlendirilmelidir.

4- Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise, randevu oluşturulurken sizin ile hekiminizin ortak uygun saatlere randevu ayarlayabilmelidir.

bottom of page