SMILE
ESKİŞEHİR
Uzm. Dr. Süleyman KAMAN
Ağız, Diş ve Çene Cerrahı
2003 yılında başladığım Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 2009 yılında mezun oldum. 2010 yılında kendi muayenehanemi Ankara'da açtım ve 2011 yılında başladığım Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalında 2015 yılında uzmanlığımı aldım. 2015-2017 yılları arasında Eskişehir ağız diş sağlığı hastanesinde çene cerrahı uzmanı olarak görev yaptım. 2017 ocak ayı itibari ile Kurucusu olduğum Smile Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde çene cerrahisi alanında hastalarıma hizmet vermekteyim.
UZMANLIK ALANLARIM
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi alanında, ağız içerisindeki tüm yumuşak dokuların (dil, yanak, dudak, tükürük bezleri vb.) dişlerin, çenelerin ve çene ekleminin her türlü rahatsızlığının ve hastalığının teşhisi ve cerrahi tedavileri gerçekleştirilir. Yapılacak işlemin tipine ve hastanın durumuna göre yapılması planlanan cerrahi işlemler lokal anestezi, bilinçli sedasyon veya genel anestezi altında yapılmaktadır.
-
Sürmüş ya da gömülü kalmış dişlerin çekimi ve sürdürülmesi, -
Dental implant uygulamalarını ve beraberinde gerekli görüldüğünde sinüs lifting (sinüs yükseltilmesi) ve/veya greft (kemik tozu-otojen blok greftler) uygulamaları, -
Protez yapımı öncesinde ağızdaki yumuşak ve sert dokuların cerrahi olarak düzenlenmesi, -
Ağız içerisinde yer alan hem yumuşak (yanak, damak, dil, dudak, kaslar vb.), hem de sert dokularda (dişler, kemikler) gelişen kistik veya tümöral oluşumların tedavileri, -
Çene yüz bölgesinde gelişen enfeksiyonların tedavileri, -
Diş ve çene kırıklarının tedavisi, -
Temporomandibuler eklem hastalıklarının cerrahi ve cerrahi olmayan tedavileri, -
Temporomandibuler eklem ve çene kemiği kırıklarının cerrahi tedavisi, -
Çene kemikleri ve çevreleyen yumuşak doku defektlerinin rekonstrüksüyonu. -
İmplant cerrahisi, -
Diş hekimi fobisi olan hastalarımızın genel anestezi ve sedasyon altında tedavileri.
İmplant Uygulaması
Eksik dişlerin yerine konması amacıyla çene içerisine yerleştirilen yapay bir diş köküdür. Tek diş eksikliklerinden hiç dişi olmayan hastalara kadar geniş bir yelpazede uygulanabilir. İmplantın en büyük avantajı diğer konservatif tedavi yöntemlerine oranla çok daha sağlam, rahat ve güvenilir olmasıdır. İmplantı bu kadar başarılı yapan önemli unsurlardan biride tek başına bir yapı olmasıdır. Herhangi bir yerden destek almaya ihtiyacı olmadığı için de diğer dişleri hiçbir zararı yoktur.
20'lik Dişler
Gömülü dişler, vücudun gelişim sürecinde ortaya çıkan ve ısırma ile çiğneme işlevlerinde kimi hastada işe yarayabilirken diğer hastalarda ağız-diş sağlığına ve hatta genel sağlığa zarar verecek şekilde kötü gelişim gösterebilen dişlerdir. Bu dişler için gerekli çekim işlemleri yapılabilmektedir.
Zigoma İmplant
Uzun yıllar dişsiz kalan ya da trafik kazası, tümör ve benzeri durumlar sebebiyle üst çene kemiğinde yeterli kemik olmayan hastalar için sabit dişler yapılamaz denildiğini duymuşsunuzdur. Elmacık kemiği implantları bu noktada bize harika çözümler sunmaktadır.
Çene İmplantasyonu
Yüzdeki orantısızlıkları düzeltmenin yollarından biri de çene implantları yoluyla çeneye arzu edilen şeklin verilmesidir.
Ağız Cerrahisi
Ağız boşluğu içinde yer alan yumuşak doku (yanak, damak, dil, dudak gibi) ve sert dokuları (dişler, kemikler) ilgilendiren her türlü rahatsızlığın teşhisini ve cerrahisini lokal anestezi, genel anestezi veya sedasyon anestezisi altında ameliyathane ortamında operasyonlar yaparak gerçekleştiren bölümdür.
Dikiş
Cerrahi dikiş işlemleri
Kemik Grefti
Kemik tozu diye tabir edilen kemik greftleri çeşitli şekillerde elde edilir. İnsan kaynaklı, hayvan kaynaklı veya sentetik olarak üretilen greftler küçük partiküllü toz şeklinde veya blok şeklinde üretilirler. Kemik greftleri dental implantların yapılacak bölgede yetersiz kemik varlığı, diş çekimiyle aynı seansta implant yapılması istenen durumlar, implant öncesi sinüs tabanı yükseltme operasyonlarında ya da kronik iltihaba sebep olan ve uzun süre ağızda kalarak kemiğin erimesine neden olan dişlerin çekimi esnasında kullanılır.
Genel Anestezi Altında Diş Tedavileri
Rahat ve sorunsuz bir şekilde tedavi uygulanması için hastalar anestezi ile uyutularak, gerekli tüm diş tedavileri tek seansta bitirilebilir. Bu yöntemde işlemler bittikten sonra hastalar yaklaşık iki saat gözetim altında tutulmakta ve sonrasında evlerine gönderilmektedir.
Apse İnsizyonu ve Drenajı
Apse sıvılarının boşaltılması işlemidir.
PRF (Platelet Rich Fibrin) Uygulaması
Subgingival Küretaj
Derin dişeti tedavisi veya kök yüzeyi tedavisi, dişetinin altında hastalığa neden olan plak, diş taşı ve diğer etkenlerin uzaklaştırılması işlemidir. Bu işlemlerin uygulanması esnasında dişetlerinde kanama olması normaldir.
Ağız ve Diş Bakımı
Genel ağız ve diş bakımı işlemleri
MEDYA
Habertürk - Çenesindeki Saçma İle 36 Yıl Yaşadı
Eskişehir'de protez tedavisine gittiği dişçide, çenesinde "saçma" olduğu belirlenen 54 yaşındaki Güler Palaz, geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu.Bir süre önce dişlerinden rahatsızlanan ve çenesinde şişlik oluşan Palaz, tedavi için bazı sağlık kurumlarına gitti. Palaz, bir sağlık kurumunda kendisine yapılan protez dişi kullanamayınca bu kez Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine başvurdu. Muayeneden sonra ağız tomografisi ve panoramik filmi çekilen kadının çenesinde bir metal cisme rastlandı. İncelemede Palaz'ın çenesindeki cismin bir tüfekten çıkan saçma olduğu ve uzun yıllar burada durduğu belirlendi.
Palaz'ın çenesindeki saçma Eskişehir Ağız ve Diş Hastanesi Çene Cerrahı Uzman Dr. Süleyman Kaman ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla çıkarıldı.
"SAÇMA ENSEDEN GİRİP ÇENESİNDEN ÇIKMIŞ"
Kaman, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, Palaz'ın, kendilerine başvurduğunda çenesinde bir şişlik olduğunu bundan dolayı protez diş kullanamadığını belirttiğini ifade etti. Kadının ağız tomografisini ve panoramik filmini çektiklerini dile getiren Kaman, şöyle konuştu: "Çenede bir saçma olduğunu belirledik. Saçma enseden girip çenesinde kalmış. Bu durum bizi çok şaşırttı. Saçma, kemik içerisinde yer yapmış. Hemen bir operasyon planladık. 36 yıldır fark etmeden çenesinde taşıdığı saçmayı çıkarttık. Bir hafta sonra dikişlerini aldırıp, normal hayatına dönebilir. Bundan sonra rahatlıkla diş protezi kullanıp, yemek yiyebilir."
"BEN DE ÇOK ŞAŞIRDIM"
Güler Palaz ise Afyonkarahisar'da yaşadıkları dönemde yakınları arasında çıkan silahlı kavgadan kaçarken arkasından ateş edilmesi nedeniyle yaralandığını anlatarak, şunları söyledi: "1980 yılında çıkan bir silahlı kavgada çenemden yaralanmıştım ama pansuman yapılıp yaram temizlenmişti. 36 yıldır çenemde bir saçmanın olacağını hiç düşünmemiştim. Normal yaşantıma devam ettim. Ağzımda bir şişlik vardı. Onun üzerine bastırıp, rahatlıyordum. Ancak diş protezi yaptıracağım zaman o şişlik beni rahatsız etmeye başladı. Protez takamadım. Diş hastanesine geldiğimde çekilen filmlerde çenemde saçma olduğu fark edildi. Ben de çok şaşırdım. Şimdi sağlığıma kavuştum."