SMİLE ESKİŞEHİR ÇEREZ POLİTİKASI

Çerez Nedir  ve Neden Kullanılmaktadır ?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır.

İnternet Sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

-İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

-İnternet Sitesini iyileştirmek ve İnternet Sitesi üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek;

-İnternet Sitesinin, sizin ve şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak .

Çerez Türleri

Ana kullanım amacı kullanıcılara kolaylık sağlamak olan çerezler, temel olarak 4 ana grupta toplanmaktadır:

Oturum Çerezleri: İnternet sayfaları arasında bilgi taşınması ve kullanıcı tarafından girilen bilgilerin sistemsel olarak hatırlanması gibi çeşitli özelliklerden faydalanmaya olanak sağlayan çerezlerdir ve internet sitesine ait fonksiyonların düzgün bir şekilde işleyebilmesi için gereklidir.

Performans Çerezleri: Sayfaların ziyaret edilme frekansı, olası hata iletileri, kullanıcıların ilgili sayfada harcadıkları toplam zaman ile birlikte siteyi kullanım desenleri konularında bilgi toplayan çerezlerdir ve internet sitesinin performansını arttırma amacıyla kullanılmaktadır.

Fonksiyonel Çerezler: Kullanıcıya kolaylık sağlanması amacıyla önceden seçili olan seçeneklerin hatırlatılmasını sağlayan çerezlerdir ve internet sitesi kapsamında kullanıcılara gelişmiş internet özellikleri sağlanmasını hedeflemektedir.

Reklam ve Üçüncü Taraf Çerezleri: Üçüncü parti tedarikçilere ait çerezlerdir ve internet sitesindeki bazı fonksiyonların kullanımına ve reklam takibinin yapılmasına olanak sağlamaktadır.

 

 

 

Çerez Politikası

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için Çerez kullanıyoruz. Çerez kullanılmasını tercih etmezseniz tarayıcınızın ayarlarından Çerezleri silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun internet sitemizi kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz. Tarayıcınızdan Çerez ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiğinizi varsayacağız.

Çerezler Vasıtasıyla Hangi Bilgiler Alınmakta ve İşlenmektedir?

Siteye hangi siteden gelindiği ve siteden sonra hangi sitenin ziyaret edildiği, kullanıcıların coğrafi konumları, sitede yer alan banner’lara tepkileri, kullanıcının siteye ve iş ortaklarının sitelerine kendi isteğiyle vermiş olduğu kişisel bilgiler, site üzerinde gerçekleştirilen tercihler, sosyal paylaşım sitelerinde site ve iş ortaklarımızın sayfaları ile ilgili hareketler alınabilecek ve işlenebilecektir.

Çerezlerin Kullanım Amaçları

https://www.smileeskisehir.com/  tarafından kullanılmakta olan çerezlere ait kullanım amaçları aşağıdaki gibidir:

Güvenlik Amaçlı Kullanımlar: https://www.smileeskisehir.com/  sistemlerinin idaresi ve güvenliğinin sağlanması amacıyla, bu sitedeki fonksiyonlardan yararlanmayı sağlayan veyahut düzensiz davranışları tespit eden çerezler kullanabilmektedir.

İşlevselliğe Yönelik Kullanımlar: https://www.smileeskisehir.com/ sistemlerinin kullanımını kolaylaştırmak ve kullanıcı özelinde kullanım özellikleri sağlamak amacıyla, kullanıcıların bilgilerini ve geçmiş seçimlerini hatırlatan çerezler kullanabilmektedir.

Performansa Yönelik Kullanımlar: https://www.smileeskisehir.com/   sistemlerinin performansının artırılması ve ölçülmesi amacıyla, gönderilen iletilerle olan etkileşimi ve kullanıcı davranışlarını değerlendiren ve analiz eden çerezler kullanabilmektedir.

Çerezleri nasıl kontrol edebilir veya silebilirim?

Birçok internet tarayıcısı, varsayılan olarak Çerezleri otomatik olarak kabul etmeye ayarlıdır. Bu ayarlar, Çerezleri engelleyecek veya cihazlara Çerez gönderildiğinde uyarı verecek şekilde değiştirilebilir. Çerezleri yönetmenin birkaç yolu bulunmaktadır. Güncel sürüm tarayıcılardaki ayarların nasıl düzenleyeceği hakkında ayrıntılı bilgi aşağıda alt başlıklar olarak verilmiştir. SMİLE ESKİŞEHİR Web Sayfalarını görüntülemek için farklı cihazlar kullanılıyorsa (Örneğin; bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb.), bu cihazlar üzerindeki tarayıcının Çerez tercihlerinin uygun bir şekilde ayarlanmış olduğundan emin olunması gerekmektedir.

Internet Explorer 9.0+ Yüklenmiş yeni çerezleri engellemek için:

• Araçlar (Tools) menüsüne girilir.

• İnternet Ayarları (Internet Options) kısmına tıklanır.

• En yukarıda yer alan Privacy sekmesine (Privacy tab) tıklanır.

• “Tüm Çerezleri Engelleyin” (“Block all Cookies”) butonunu kaydırılarak yukarıya doğru hareket ettirilir.

Var olan çerezleri silmek için:

• Araçlar (Tools) menüsüne girilir.

• İnternet Ayarları (Internet Options) kısmına tıklanır.

• Geçmiş Sayfalar sekmesinin (Browsing History) altında yer alan Genel Sekmeye (General tab) tıklanır.

• Sil (Delete) butonuna tıklanır.

Firefox 2.0+, 3.0+, 4.0+ Yüklenmiş yeni çerezleri engellemek için:

• Araçlar (Tools) menüsüne girilir.

• Ayarlar (Options) kısmına tıklanır.

• Gizlilik sekmesine (Privacy tab) tıklanır.

• Bu sitelerdeki çerezleri kabul edin (Accept Cookies From sites) sekmesini etkin hale getirilir.

Var olan çerezleri silmek için:

• Araçlar (Tools) menüsüne girilir.

• Ayarlar (Options) kısmına tıklanır.

• Gizlilik sekmesine (Privacy tab) tıklanır.

• Şimdi Temizleyin (Clear Now) butonuna tıklanır.

• Çerezleri (Cookies) silinir.

• Özel verileri şimdi silin (Clear Private Data Now) butonuna tıklanır.

Google Chrome+ Yüklenmiş yeni çerezleri engellemek için:

• Sağ üst köşede yer alan “Google Chrome’u özelleştirin ve kontrol edin” botununa tıklanır.

• Ayarlar bölümüne tıklanır.

• “Under the Bonnet” (UK) / “Under the Hood” (US) bölümüne tıklanır.

• Gizlilik sekmesinde yer alan İçerik Ayarları (Content settings) bölümüne tıklanır.

• Herhangi bir veri ayarlamasında yer alan siteleri engellemek (Block sites from setting any data) bölümüne tıklanır. Var olan çerezleri silmek için:

• Sağ üst köşede yer alan “Google Chrome’u özelleştirin ve kontrol edin” botununa tıklanır.

• Ayarlar bölümüne tıklanır.

• “Under the Bonnet” (UK) / “Under the Hood” (US) bölümüne tıklanır.

• Gizlilik sekmesinde yer alan İçerik Ayarları (Content settings) bölümüne tıklanır.

• Tüm tarayıcı verilerini temizleyin (Clear browsing data) butonuna tıklanır.

Safari Yüklenmiş ve var olan yeni çerezleri engellemek ve silmek için:

• Safari menüsünde sağ üst köşede yer alan ikona tıklanır.

• Tercihler bölümü seçilir.

• Açılan pop-up sayfasındaki Güvenlik İkonunu (Security Icon) seçilir.

• Çerezleri Kabul Edin (Accept Cookies) altında yer alan “Asla” butonuna tıklanır.

Çerezler Yardımıyla Toplanan Verilerin 3. Kişilerle Paylaşımı:

Çerezler yardımıyla toplanan ve yukarıda detaylı olarak anlatılan davranışsal ve kişisel veriler, işbu politikada belirlenen amaçlarla iş ortakları ve 3. kişilerle paylaşılabilecektir.

Çerez Nedir  ve Neden Kullanılmaktadır ?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır.

İnternet Sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

-İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

-İnternet Sitesini iyileştirmek ve İnternet Sitesi üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek;

-İnternet Sitesinin, sizin ve şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak .

Çerez Türleri

Ana kullanım amacı kullanıcılara kolaylık sağlamak olan çerezler, temel olarak 4 ana grupta toplanmaktadır:

Oturum Çerezleri: İnternet sayfaları arasında bilgi taşınması ve kullanıcı tarafından girilen bilgilerin sistemsel olarak hatırlanması gibi çeşitli özelliklerden faydalanmaya olanak sağlayan çerezlerdir ve internet sitesine ait fonksiyonların düzgün bir şekilde işleyebilmesi için gereklidir.

Performans Çerezleri: Sayfaların ziyaret edilme frekansı, olası hata iletileri, kullanıcıların ilgili sayfada harcadıkları toplam zaman ile birlikte siteyi kullanım desenleri konularında bilgi toplayan çerezlerdir ve internet sitesinin performansını arttırma amacıyla kullanılmaktadır.

Fonksiyonel Çerezler: Kullanıcıya kolaylık sağlanması amacıyla önceden seçili olan seçeneklerin hatırlatılmasını sağlayan çerezlerdir ve internet sitesi kapsamında kullanıcılara gelişmiş internet özellikleri sağlanmasını hedeflemektedir.

Reklam ve Üçüncü Taraf Çerezleri: Üçüncü parti tedarikçilere ait çerezlerdir ve internet sitesindeki bazı fonksiyonların kullanımına ve reklam takibinin yapılmasına olanak sağlamaktadır.

 

 

 

Çerez Politikası

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için Çerez kullanıyoruz. Çerez kullanılmasını tercih etmezseniz tarayıcınızın ayarlarından Çerezleri silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun internet sitemizi kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz. Tarayıcınızdan Çerez ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiğinizi varsayacağız.

Çerezler Vasıtasıyla Hangi Bilgiler Alınmakta ve İşlenmektedir?

Siteye hangi siteden gelindiği ve siteden sonra hangi sitenin ziyaret edildiği, kullanıcıların coğrafi konumları, sitede yer alan banner’lara tepkileri, kullanıcının siteye ve iş ortaklarının sitelerine kendi isteğiyle vermiş olduğu kişisel bilgiler, site üzerinde gerçekleştirilen tercihler, sosyal paylaşım sitelerinde site ve iş ortaklarımızın sayfaları ile ilgili hareketler alınabilecek ve işlenebilecektir.

Çerezlerin Kullanım Amaçları

https://www.smileeskisehir.com/  tarafından kullanılmakta olan çerezlere ait kullanım amaçları aşağıdaki gibidir:

Güvenlik Amaçlı Kullanımlar: https://www.smileeskisehir.com/  sistemlerinin idaresi ve güvenliğinin sağlanması amacıyla, bu sitedeki fonksiyonlardan yararlanmayı sağlayan veyahut düzensiz davranışları tespit eden çerezler kullanabilmektedir.

İşlevselliğe Yönelik Kullanımlar: https://www.smileeskisehir.com/ sistemlerinin kullanımını kolaylaştırmak ve kullanıcı özelinde kullanım özellikleri sağlamak amacıyla, kullanıcıların bilgilerini ve geçmiş seçimlerini hatırlatan çerezler kullanabilmektedir.

Performansa Yönelik Kullanımlar: https://www.smileeskisehir.com/   sistemlerinin performansının artırılması ve ölçülmesi amacıyla, gönderilen iletilerle olan etkileşimi ve kullanıcı davranışlarını değerlendiren ve analiz eden çerezler kullanabilmektedir.

Çerezleri nasıl kontrol edebilir veya silebilirim?

Birçok internet tarayıcısı, varsayılan olarak Çerezleri otomatik olarak kabul etmeye ayarlıdır. Bu ayarlar, Çerezleri engelleyecek veya cihazlara Çerez gönderildiğinde uyarı verecek şekilde değiştirilebilir. Çerezleri yönetmenin birkaç yolu bulunmaktadır. Güncel sürüm tarayıcılardaki ayarların nasıl düzenleyeceği hakkında ayrıntılı bilgi aşağıda alt başlıklar olarak verilmiştir. SMİLE ESKİŞEHİR Web Sayfalarını görüntülemek için farklı cihazlar kullanılıyorsa (Örneğin; bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb.), bu cihazlar üzerindeki tarayıcının Çerez tercihlerinin uygun bir şekilde ayarlanmış olduğundan emin olunması gerekmektedir.

Internet Explorer 9.0+ Yüklenmiş yeni çerezleri engellemek için:

• Araçlar (Tools) menüsüne girilir.

• İnternet Ayarları (Internet Options) kısmına tıklanır.

• En yukarıda yer alan Privacy sekmesine (Privacy tab) tıklanır.

• “Tüm Çerezleri Engelleyin” (“Block all Cookies”) butonunu kaydırılarak yukarıya doğru hareket ettirilir.

Var olan çerezleri silmek için:

• Araçlar (Tools) menüsüne girilir.

• İnternet Ayarları (Internet Options) kısmına tıklanır.

• Geçmiş Sayfalar sekmesinin (Browsing History) altında yer alan Genel Sekmeye (General tab) tıklanır.

• Sil (Delete) butonuna tıklanır.

Firefox 2.0+, 3.0+, 4.0+ Yüklenmiş yeni çerezleri engellemek için:

• Araçlar (Tools) menüsüne girilir.

• Ayarlar (Options) kısmına tıklanır.

• Gizlilik sekmesine (Privacy tab) tıklanır.

• Bu sitelerdeki çerezleri kabul edin (Accept Cookies From sites) sekmesini etkin hale getirilir.

Var olan çerezleri silmek için:

• Araçlar (Tools) menüsüne girilir.

• Ayarlar (Options) kısmına tıklanır.

• Gizlilik sekmesine (Privacy tab) tıklanır.

• Şimdi Temizleyin (Clear Now) butonuna tıklanır.

• Çerezleri (Cookies) silinir.

• Özel verileri şimdi silin (Clear Private Data Now) butonuna tıklanır.

Google Chrome+ Yüklenmiş yeni çerezleri engellemek için:

• Sağ üst köşede yer alan “Google Chrome’u özelleştirin ve kontrol edin” botununa tıklanır.

• Ayarlar bölümüne tıklanır.

• “Under the Bonnet” (UK) / “Under the Hood” (US) bölümüne tıklanır.

• Gizlilik sekmesinde yer alan İçerik Ayarları (Content settings) bölümüne tıklanır.

• Herhangi bir veri ayarlamasında yer alan siteleri engellemek (Block sites from setting any data) bölümüne tıklanır. Var olan çerezleri silmek için:

• Sağ üst köşede yer alan “Google Chrome’u özelleştirin ve kontrol edin” botununa tıklanır.

• Ayarlar bölümüne tıklanır.

• “Under the Bonnet” (UK) / “Under the Hood” (US) bölümüne tıklanır.

• Gizlilik sekmesinde yer alan İçerik Ayarları (Content settings) bölümüne tıklanır.

• Tüm tarayıcı verilerini temizleyin (Clear browsing data) butonuna tıklanır.

Safari Yüklenmiş ve var olan yeni çerezleri engellemek ve silmek için:

• Safari menüsünde sağ üst köşede yer alan ikona tıklanır.

• Tercihler bölümü seçilir.

• Açılan pop-up sayfasındaki Güvenlik İkonunu (Security Icon) seçilir.

• Çerezleri Kabul Edin (Accept Cookies) altında yer alan “Asla” butonuna tıklanır.

Çerezler Yardımıyla Toplanan Verilerin 3. Kişilerle Paylaşımı:

Çerezler yardımıyla toplanan ve yukarıda detaylı olarak anlatılan davranışsal ve kişisel veriler, işbu politikada belirlenen amaçlarla iş ortakları ve 3. kişilerle paylaşılabilecektir.

Site üzerinde, 3. kişiler tarafından yönetilen site ve içeriklere bağlantılar verilebilir veya erişim olanağı sağlanabilir. 3. Kişi içeriği üzerinde sitenin herhangi bir kontrol veya müdahale yetkisi bulunmamaktadır.

Burada bahsi geçen amaçlarla toplanan kullanıcı verileri, siteye veya iş ortaklarına ait olan ve kullanıcının da üyesi bulunduğu çeşitli müşteri memnuniyeti odaklı pazarlama programlarında yer alan veriler ile birleştirilebilir. Bunun amacı, kullanıcı ihtiyacını daha yakından tanıyarak hem bu uygulama kapsamında hem de üyesi olduğunuz diğer pazarlama programları kapsamında kullanıcılara kişiye özel hizmet sunabilmektir. Birleştirilen veriler burada ve ilgili pazarlama programının üyelik sözleşmesinde yer alan amaç ve yöntemlerle işlenebilir.

Ziyaretçiler Hangi Haklara Sahip?

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca ziyaretçiler, SMİLE ESKİŞEHİR Veri Sorumlusuna başvurarak kendileriyle ilgili 6698 Sayılı Kanun’un 11. Maddesinde belirtilen yasal haklarını kullanabilirler. Söz konusu haklar, kişisel veri sahipleri tarafından yazılı olarak ya da kayıtlı elektronik posta adresi üzerinden iletildiğinde her hâlükârda 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, SMİLE ESKİŞEHİR Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkını saklı tutar.

Rıza ve Politikadaki Değişiklikler

SMİLE ESKİŞEHİR Politika ile ziyaretçilerine Çerez kullanımı konusunda detaylı açıklama sunmayı ve Çerez tercihleri konusunda bilgilendirmede bulunmayı hedeflemiştir. Bu bakımdan, SMİLE ESKİŞEHİR Web Sayfalarında yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve SMİLE ESKİŞEHİR Web Sayfalarının kullanmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Ziyaretçilerin Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır. SMİLE ESKİŞEHİR Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir.

İnternet Sitesi Gizlilik Politikasının Yürürlüğü

Güncel Politika SMİLE ESKİŞEHİR Web Sayfalarında yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır. Politika’nın tümünün veya belirli maddelerinin yenilenmesi durumunda Politika’nın yürürlük tarihi güncellenecektir.

Gizlilik Politikası Kurum’un internet sitesinde (www.smileeskisehir.com) yayımlanır ve kişisel veri sahiplerinin talebi üzerine ilgili kişilerin erişimine sunulur.

Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin detaylı bilgilere ve başvuru formuna www.smileeskisehir.com da yer alan Smile Eskişehir Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.

Site üzerinde, 3. kişiler tarafından yönetilen site ve içeriklere bağlantılar verilebilir veya erişim olanağı sağlanabilir. 3. Kişi içeriği üzerinde sitenin herhangi bir kontrol veya müdahale yetkisi bulunmamaktadır.

Burada bahsi geçen amaçlarla toplanan kullanıcı verileri, siteye veya iş ortaklarına ait olan ve kullanıcının da üyesi bulunduğu çeşitli müşteri memnuniyeti odaklı pazarlama programlarında yer alan veriler ile birleştirilebilir. Bunun amacı, kullanıcı ihtiyacını daha yakından tanıyarak hem bu uygulama kapsamında hem de üyesi olduğunuz diğer pazarlama programları kapsamında kullanıcılara kişiye özel hizmet sunabilmektir. Birleştirilen veriler burada ve ilgili pazarlama programının üyelik sözleşmesinde yer alan amaç ve yöntemlerle işlenebilir.

Ziyaretçiler Hangi Haklara Sahip?

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca ziyaretçiler, SMİLE ESKİŞEHİR Veri Sorumlusuna başvurarak kendileriyle ilgili 6698 Sayılı Kanun’un 11. Maddesinde belirtilen yasal haklarını kullanabilirler. Söz konusu haklar, kişisel veri sahipleri tarafından yazılı olarak ya da kayıtlı elektronik posta adresi üzerinden iletildiğinde her hâlükârda 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, SMİLE ESKİŞEHİR Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkını saklı tutar.

Rıza ve Politikadaki Değişiklikler

SMİLE ESKİŞEHİR Politika ile ziyaretçilerine Çerez kullanımı konusunda detaylı açıklama sunmayı ve Çerez tercihleri konusunda bilgilendirmede bulunmayı hedeflemiştir. Bu bakımdan, SMİLE ESKİŞEHİR Web Sayfalarında yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve SMİLE ESKİŞEHİR Web Sayfalarının kullanmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Ziyaretçilerin Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır. SMİLE ESKİŞEHİR Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir.

İnternet Sitesi Gizlilik Politikasının Yürürlüğü

Güncel Politika SMİLE ESKİŞEHİR Web Sayfalarında yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır. Politika’nın tümünün veya belirli maddelerinin yenilenmesi durumunda Politika’nın yürürlük tarihi güncellenecektir.

Gizlilik Politikası Kurum’un internet sitesinde (www.smileeskisehir.com) yayımlanır ve kişisel veri sahiplerinin talebi üzerine ilgili kişilerin erişimine sunulur.

Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin detaylı bilgilere ve başvuru formuna www.smileeskisehir.com da yer alan Smile Eskişehir Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz