top of page
  • Yazarın fotoğrafısmileeskisehir

DİJİTAL DİŞ HEKİMLİĞİ




Dijital Diş Hekimliği Nedir?

Dijital diş hekimliği ,diş hekimliğindeki klasik yöntemlerle yapılan işlemlerin dışında diş hekimliğini iyileştiren yeniliklerin ve inovatif teknolojik ilerlemelerin tümünü kapsar


Dijital Diş Hekimliğinde CAD-CAM Sistemi Nasıl Çalışır?

Bilgisayar yardımı ile üretilen diş restorasyonları son yıllarda daha yaygın hale gelmiştir CAD/CAM (Bilgisayar destekli tasarım ve bilgisayar destekli imalat) sistemler sayesinde, eskiden günlerce süren diş restorasyon tedavileri, artık çok kısa bir sürede tamamlanabilmektedir. CAD CAM, İmplant Tedavilerinin Başarısını ve Estetiğini Artırmıştır.


Diş hekimliğinde CAD/CAM Restorasyon Üretimleri

Dijitalleştirme aracı, çoğu klinik durumda geleneksel bir izlenimin yerini alan bir ağız içi kameradır. Diş hekimi, ölçüyü önce bir ana dökümün üretildiği laboratuvara gönderir. Geri kalan CAD/CAM üretim adımları tamamen laboratuvarda gerçekleştirilir. Bir tarayıcı yardımıyla, ana kalıp bazında üç boyutlu veriler üretilir. Bu veriler dental tasarım yazılımı aracılığıyla işlenir.


Dijital Diş Hekimliği ve Gülüş Tasarımı

Dijital diş hekimliğinin en önemli avantajlarından biride estetik gülüş tasarımı yapılabilmesidir. Uygulanan birçok bilimsel ve sanatsal ilke, güzel bir gülümseme yaratmada faydalıdır. Yüz, dudak, diş eti dokuları ve dişlerin değerlendirilmesi ve analizi bu süreçte dikkate alınır.


Dijital Diş Hekimliğinin Ne Gibi Avantajları Vardır?

- Geleneksel cihaz veya tekniğe kıyasla diş hekimliğinin her alanının birçok avantajı vardır.

- Bilgisayar destekli tedavi sürecinde artan teknik hassasiyet açık bir avantaj olarak kabul edilmektedir

- Önceki yöntemlere kıyasla sonuçların doğruluk yüksek düzeydedir.

- Hastanın klinikte geçirdiği süre ve seans sayısı azalır.

- İşlemler biter bitmez; geçici dişler üretilebilir.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page