top of page
  • Yazarın fotoğrafısmileeskisehir

Diş Beyazlatma İşlemi Kalıcı Mıdır?


Diş beyazlatma işlemi, acısız ve ağrısız bir işlemdir. Ağız ve diş sağlığına herhangi bir zararı bulunmaz. Diş hekimi kontrolünde yapılan diş beyazlatma işlemi kalıcı olabilmektedir.


Diş beyazlatma işleminde sonuçlar, kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Kişinin diş rengine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Peki, Diş beyazlatma kalıcı mıdır? Bu süre kişiden kişiye göre azalabilir ya da artabilir. Kişinin diş bakımına ve temizliğine ne kadar özen gösterdiğiyle doğru orantılı olarak Diş beyazlatma işleminin kalıcılığı artırılabilir. Dişlerin doğru şekilde fırçalanması ve düzenli ağız bakımı diş beyazlatma işleminin kalıcılığını arttıracaktır.


Diş beyazlatma işlemi sonrası en az 10 gün beyazlama etkisi devam edeceğinden dişlerde renklendirme yapabilecek gıdalardan uzak durulmalıdır. Özellikle ilk hafta kahve, çay, salça, sigara ve şarap gibi gıdaların tüketilmemesi, diş beyazlatma işleminin kalıcılığını arttırmak için çok önemlidir. Bu gıdaların tüketilmesi de, diş beyazlatma kalıcı mıdır sorusunun cevabını etkilemektedir. Bu gıdaları sınırlı şekilde tüketmeye ve tükettikten sonra dişlerinizi fırçalamaya dikkat etmelisiniz.

49 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page