top of page
  • Yazarın fotoğrafısmileeskisehir

Gülüş Estetiği



Günümüzde diş ve diş eti sağlığının yanı sıra dişlerin görüntüsünün de sağlıklı olması oldukça önemlidir. Dişlerdeki şekil bozuklukları, çürükler ve lekelenmeler gibi farklı nedenlerden oluşan problemler diş estetiğini bozmaktadır. Bozulan bu görünüm, kişileri psikolojik olarak olumsuz etkileyerek özgüvenlerinin azalmasına sebep olur ve rahatlıkla gülümseyemezler. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni tedavi yöntemleri ortaya çıkmaya başlamış ve gülüş estetiği uygulaması ile kişilere estetik gülüş kazandırılmıştır.


Gülüş Estetiği Nedir?


Estetik diş hekimliği tekniği olan “Gülüş tasarımı” veya “Hollywood gülüş tasarımı” olarakta bilinen gülüş estetiği uygulaması ile bozulan diş görünümü tedavi edilerek düzeltilir ve kişiye sağlıklı bir gülüş kazandırılır. Farklı aşamaları kapsayan gülüş estetiği uygulaması, kişinin ihtiyacı ve ağız yapısına göre uygun olarak tasarlanması ile yapılmaktadır.


Gülüş Estetiği Nasıl Yapılır?


Birçok aşaması bulunan gülüş estetiği tedavisinde ilk olarak diş hekimi tarafından hastanın estetik ihtiyacı ve tedavi beklentisi belirlenmektedir. İhtiyaçlar sonucunda belirlenen işlemler genellikle estetik kaplama çeşitleri olan porselen lamineler ve zirkonyum diş kaplamalar, diş eksiklerinin giderilmesi için implant ve protez uygulamaları, diş beyazlatma yöntemleri, diş eti tedavileri ve ortodonti tedavileri gibi aşamaları kapsamaktadır.


Kişinin ağzından alınan ölçüler ile belirlenen ihtiyaçlar, dijital diş hekimliği yöntemleri aracılığıyla modellenerek gülüş tasarımı hazırlanır. Hastanın hazırlanan gülüş tasarımı hakkında fikirleri alınır ve uygun bulunduğunda tedavi süreci başlar.


Gülüş Estetiği ile ilgili Sık Sorulan Sorular

Gülüş Estetiği Fiyatı Ne Kadar?


Gülüş estetiği fiyatları hastanın belirlenen ihtiyaçları doğrultusunda yapılacak işlemlere göre değişebilmektedir. Daha detaylı bilgi almak için randevu oluşturabilir veya whatsapp destek hattından bizlere ulaşabilirsiniz.


Gülüş Estetiği Kalıcı mıdır?


Gülüş estetiği kalıcı bir uygulamadır. Bu kalıcılık süresinin arttırılması için hastanın ağız ve diş sağlığına dikkat ederek düzenli diş kontrollerini yaptırması gerekmektedir.


Gülüş Estetiğinin Avantajları Nelerdir?


Gülüş estetiği tedavisi ile hasta özgüven kazanır ve rahatça gülümseyebilir. Hasta yüzüne ve ağız yapısına uygun bir diş görünümüne sahip olarak sağlıklı bir diş ve diş etine kavuşur.


78 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page